У Росії оштрафували кінофестиваль за фільм про війну на Донбасі

У Росії оштрафували кінофестиваль за фільм про війну на Донбасі

Укрінформ
Суд у Москві оштрафував на 100 тисяч рублів організаторів фестивалю "Артдокфест" за показ фільму "Політ кулі" про бойові дії у Щасті на Луганщині у 2014 році.

Картина про війну на Сході України демонструвалася нібито без прокатного посвідчення, повідомляє сайт фестивалю.

Як підкреслили у своєму листі організатори "Артдокфесту", суд не врахував, що для показу в рамках міжнародного фестивалю на території РФ закордонним фільмам не потрібне прокатне посвідчення.

Крім того, за словами організаторів, суд фактично відбувся без запрошення представників дирекції фестивалю. "Повістки були надіслані за юридичною адресою фестивалю «Будинок Кіно» і, незважаючи на те, що згідно з російським законодавством судові замовні листи мають бути вручені особисто в руки керівнику організації-адресата або співробітникові цієї організації за дорученням належного зразка, були отримані третіми особами. У підсумку Дирекція фестивалю не отримала повістки, і суд пройшов без представника «Артдокфесту»", - наголошується у листі.

Читайте також: У Москві "вата" зірвала показ фільму про війну на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня 2017 року активісти радикального руху SERB і прихильники терористичних "ДНР" і "ЛНР" зірвали показ фільму "Політ кулі" у московському кінотеатрі "Октябрь".

80-хвилинний фільм "Політ кулі" Беати Бубенець було знято у Щасті на Луганщині в 2014 році одним кадром (без склеювання) на лінії розмежування між українськими силами та проросійськими бойовиками. Стрічку було зроблено в Латвії. У виробництві стрічки брали участь кінокомпанії "Ego Media" і "VFS".

Фото: Артдокфест

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-