Китай виступив за покарання причетних до хіматаки в Солсбері

Китай виступив за покарання причетних до хіматаки в Солсбері

Укрінформ
Офіційний Пекін виступає проти будь-якого застосування хімічної зброї будь-де у світі, незалежно від обставин, та закликає притягти до відповідальності всіх причетних до хіматаки в Солсбері.

Про це заявив у четвер на засіданні постійний представник Китаю при ООН Ма Чжаосюй, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Китай рішуче виступає проти використання хімічної зброї будь-якою країною, організацією або будь-ким за будь-яких обставин. Будь-яка сторона, будь-хто, причетний до застосування хімічної зброї (в британському місті Солсбері – ред.), повинен бути притягнутий до відповідальності", - заявив глава делегації КНР при ООН.

Читайте також: Британія пояснила в ООН, чому вважає Росію причетною до хіматаки в Солсбері

При цьому представник Китаю наголосив, що всі питання повинні розглядатися відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї та в межах повноважень ОЗХЗ.

Він підкреслив, що КНР "уважно слідкує" за розслідуванням справи отруєння Скрипалів хімічною речовиною у Великій Британії. "Те, що зараз необхідно зробити – знайти істину, провести комплексне, неупереджене й об'єктивне розслідування та на основі доказів зробити висновки", - наголосив постійний представник Китаю при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Раді Безпеки ООН у Нью-Йорку відбулося засідання на вимогу делегації Росії, пов'язане із застосуванням бойової хімічної речовини на території Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-