Митна війна: Китай вимагає посередництва СОТ у суперечці зі Штатами

Митна війна: Китай вимагає посередництва СОТ у суперечці зі Штатами

Укрінформ
Китай вимагає від Світової організації торгівлі (СОТ) посередництва у врегулюванні суперечки зі США, що склалася в результаті запровадження Штатами мит на імпорт сталі та алюмінію.

Про це у четвер повідомляє DW.

"Міністерство торгівлі Китаю у своїй скарзі до СОТ заявило, що запроваджені США мита є вираженням протекціоністської торговельної політики Вашингтона і порушують "правила недискримінації в багатосторонній торговельній системі". А тому Пекін просить СОТ про організацію арбітражу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США відкидають скарги Китаю, називаючи їх "необгрунтованими". В офісі торговельного представника США заявили, що правило СОТ, на яке посилається Пекін, до запроваджених США мит застосовуватися не може. Причиною у Вашингтоні називають те, що мита Штатів націлені на "посилення національної безпеки, яку послаблює імпорт сталі та алюмінію" до країни.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів Китаю оголосило про підвищення мит на 128 американських товарів, які почали діяти з понеділка, 2 квітня.

Пекін вирішив підвищити митні тарифи на 15 відсотків на 120 товарів, що імпортуються зі Сполучених Штатів, включаючи фрукти та суміжні продукти. На 25% підвищаться мита на вісім американських товарів, включаючи свинину та супутні товари.

У заяві китайської влади зазначається, що це контрзаходи у відповідь на введення з боку США митних тарифів на імпорт сталі та алюмінію.

Читайте також: Лідери ЄС закликають Трампа припинити "митну війну"

Нагадаємо, президент Дональд Трамп розпорядився ввести мита на імпорт китайських товарів вартістю $60 млрд, заявивши, що профіцит Китаю в торгових відносинах з США вийшов з-під контролю.

Раніше Трамп офіційно оголосив, що вводить 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду і Мексику, які разом з США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Крім цих двох держав, Трамп заявив про можливість зробити виняток для Австралії та інших країн. Рішення США про мита на сталь і алюміній жорстко критикують ЄС та Китай. Вони пообіцяли вжити контрзаходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-