Фінляндія теж дозволила будівництво газопроводу в обхід України

Фінляндія теж дозволила будівництво газопроводу в обхід України

Укрінформ
Уряд Фінляндії дозволив будівництво газопроводу "Північний потік-2" компанії Nord Stream 2 AG у своїй ексклюзивній економічній зоні.

Про це йдеться у заяві фінського уряду.

"5 квітня 2018 року уряд Фінляндії дав дозвіл на будівництво проекту газопроводу (компанії - ред.) Nord Stream 2 AG у частині, що проходить повз ексклюзивну економічну зону Фінляндії", - йдеться у заяві.

У фінському уряді зауважили, що цей дозвіл є умовним і означає, що заявник проекту повинен відповідати умовам, зазначеним в урядовому рішенні.

Читайте також: Трамп розкритикував Німеччину за підтримку «Північного потоку-2»

"Сторона, відповідальна за імплементацію проекту, повинна відповідати загальному принципу передбачливості у запобіганні та мінімізації нещасних випадків та шкоди, повинна враховувати сприйнятливість та вразливість Балтійського моря та інших існуючих проектів у ексклюзивній економічній зоні та повинна відповідати умовам дозволу на будівництво, передбаченим Актом про воду", - йдеться в урядовій заяві.

Читайте також: Рада прийняла звернення до світу щодо Nord Stream-2

Також проект повинен бути реалізований таким чином, щоб на пізнішому етапі він сприяв імплементації інших потенційних інфраструктурних проектів у ексклюзивній економічній зоні Фінляндії.

Дозвіл уряду діятиме протягом 50 років, якщо апеляційний орган не визначить інакше.

Як відомо, 5 квітня 2018 року Верховна Рада прийняла постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу Nord Stream-2 та монополії Російської Федерації на газових ринках світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-