Росія недооцінила рішучість НАТО – Столтенберг

Росія недооцінила рішучість НАТО – Столтенберг

Укрінформ
Втілюючи свою агресивну зовнішню політику, Росія недооцінила рішучість та єдність НАТО.

Таку думку під час візиту до Канади висловив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія недооцінила рішучість НАТО. Безпосередньо реагуючи на незаконну анексію Криму та зусилля із дестабілізації України, ми вдалися до найбільшого посилення колективної оборони із часів завершення Холодної війни, у тому числі розгорнувши бойові групи у Балтійських країнах», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Повторити «кримський сценарій» у Балтії не вдасться - Столтенберг

Він наголосив, що НАТО нині «має більше сил, більше готових до бою підрозділів і збільшило оборонні витрати по всій Європі вперше за багато років».

«Окрім цього, ми призупинили практичну співпрацю із РФ і після інциденту в Солсбері стали свідками того, як союзники та партнери НАТО узгоджено вирішили видворити багато російських дипломатів», - зауважив Генсек.

Читайте також: НАТО не має наміру повністю ізолювати Росію – Столтенберг

Столтенберг також нагадав про широкі економічні санкції, накладені на РФ більшістю членів НАТО.

«Якщо додати до цього те, що союзники НАТО долучилися до економічних санкцій, які стали вже тривалими, очевидно, що Росія недооцінила єдність, рішучість та силу реакції НАТО та союзників на безрозсудну поведінку, яку РФ особливо яскраво демонструє після подій в українському Криму у 2014 році», - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-