У НАТО може з’явитися нове командування

У НАТО може з’явитися нове командування

Укрінформ
Північноатлантичний альян має намір створити нове Атлантичне командування, аби посилити свої позиції на Крайній Півночі.

Про це під час прес-конференції у Оттаві заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО планує заснувати нове Атлантичне командування, яке відповідатиме і за північну Атлантику. Сподіваюся, очільники наших держав-членів ухвалять таке рішення під час саміту у липні. Це дозволить нам збільшити можливості із забезпечення підкріплення по всій Атлантиці», - сказав Столтенберг.

Читайте також: НАТО не має наміру повністю ізолювати Росію – Столтенберг

Він також закликав членів Альянсу реагувати на посилення Росією своїх позицій у північній Атлантиці та на Крайній Півночі.

«Нам як Альянсу необхідно реагувати, коли ми помічаємо збільшення російської присутності у Північній Атлантиці, на Півночі: більші військово-морські сили, більше суден і підводних човнів. Частиною пристосування НАТО до сучасних умов саме і є те, що ми збільшуємо наші морські можливості, у тому числі на Крайній Півночі», - наголосив Генсек НАТО.

Читайте також: У вишах США розкажуть про неоголошену війну Росії проти України

При цьому він наголосив, що НАТО посилюється «пропорційно і демонструючи, що прагне залишати напруження на Півночі низьким».

«Ми звикли казати, що на Крайній Півночі ми маємо низький рівень напруження, і нам необхідно продовжувати прагнути до уникнення гонитви озброєнь та зростання рівня напруженості у регіоні», - підсумував Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-