Отруєння Скрипаля: Берлін не змінив точку зору про відповідальність РФ

Отруєння Скрипаля: Берлін не змінив точку зору про відповідальність РФ

Укрінформ
Німеччина не змінила точку зору про відповідальність РФ у справі отруєння Сергія Скрипаля, попри те, що доки не надано чітких доказів російського походження "Новічка".

Про це в середу у Берліні заявила представник федерального уряду Німеччини Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нічого не змінилося", - коротко відповіла вона на прохання прокоментувати те, що напередодні британські дослідники визнали, що "точне джерело" нервово-паралітичного газу до кінця незрозуміле.

За словами Деммер, Німеччина продовжує поділяти точку зору офіційного Лондона, що відповідальність за цей злочин з великою долею імовірності лежить на Росії.

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Читайте також: МЗС Британії видалило твіт про російське походження "Новічка"

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини Британії.

Пізніше у Британії визнали, що зв'язок "Новічка" з РФ був встановлений не лабораторним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-