Австралійців закликають утриматись від поїздок до РФ

Австралійців закликають утриматись від поїздок до РФ

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Австралії Майкл Мак-Кормак закликав австралійців переглянути своє рішення щодо відвідання Росії найближчим часом через антизахідні настрої в ній.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“У зв'язку з посиленням політичної напруженості, ви повинні бути свідомі існування антизахідних настроїв або переслідувань”, - наголошується у рекомендаціях для подорожуючих, які австралійське зовнішньополітичне відомство розмістило на своєму веб-ресурсі.

Читайте також: У Сіднеї зібрали кошти на підтримку української команди в "Іграх нескорених"

Австралійців, які все-таки вирішать відвідати Росію, закликають бути обережними, уникати участі в акціях протесту чи демонстраціях, а також утриматися від публічних коментарів на політичні теми.

Згадані застереження уряд Австралії розробив для своїх громадян у зв’язку з тим, що частина австралійців планують поїздки на Чемпіонат світу з футболу у РФ.

Читайте також: Австралія також може бойкотувати ЧС-2018 у Росії

За словами австралійського віце-прем’єра, вболівальникам варто двічі подумати перед тим, як схвалити остаточне рішення.

“Якщо вам зараз не потрібно їхати в Росію, подумайте двічі, подумайте тричі про те, чи варто це робити”, - сказав Майкл Мак-Кормак, наголосивши, що після реакції західного світу на використання РФ нервового реагента в Солсбері, виник закономірний дипломатичний скандал.

Читайте також: Мей анонсувала "довгострокову відповідь" Росії на химатаку в Солсбері

Наразі австралійські високопосадовці розглядають можливість бойкотування ЧС з футболу в РФ, хоча Національна збірна Австралії має намір взяти участь у змаганнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-