Канадський суспільний мовник вперше очолить жінка

Канадський суспільний мовник вперше очолить жінка

Укрінформ
Президентом канадського суспільного мовника CBC/Radio-Canada вперше за понад 80 років існування стала жінка.

Про це рішення оголосила міністр культури Канади Мелані Жолі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я з гордістю оголошую про важливу віху у історії нашого громадського мовника. Призначивши Кетрін Тейт президентом, ми зможемо скористатися її досвідом як підприємця, бізнес лідера та захисника канадського контенту. Вона беззаперечно є правильною кандидатурою на цю посаду. Очолюючи CBC/Radio-Canada, вона принесе енергію, бачення та лідерську позицію», - сказав Жолі.

Читайте також: Канада випустила позолочену монету у формі писанки

Зазначимо, що Тейт є відомою фігурою у медіасередовищі Канади. Вона займається телевиробництвом у Північній Америці вже більше 30 років. Свого часу вона очолювала напрямок планування у державній корпорації «Telefilm Canada», яка займається підтримкою канадського медіасектору. У 2002 році разом із кінопродюсером Ліз Мане заснувала у Нью-Йорку приватну консультаційну компанію Duopoly, президентом якої й була до призначення у CBC/Radio-Canada.

Читайте також: Мінінформ бореться з гендерними стереотипами

Зазначимо, що СВС/Radio-Canada – це єдиний громадський мовник у Канаді. Щороку на його роботу з федерального бюджету Канади перераховується близько 500 млн дол. СВС має кореспондентські пункти по всій Канаді та закордоном, а загальне число співробітників перевищує 7 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-