Викраденому українському військовому в Росії продовжили арешт

Викраденому українському військовому в Росії продовжили арешт

Укрінформ
У російському Брянську Радянський райсуд продовжив термін утримання під вартою українського солдата Олександра Шумкова до 5 червня.

Про це повідомляють Грані.

На слуханнях слідчий брянського главку Слідчого комітету РФ Олександр Шпаков заявив, що українського солдата потрібно залишити під вартою, оскільки у справі необхідно допитати трьох свідків, які нібито можуть підтвердити його провину. Один з цих свідків знаходиться в Якутії, інший - у Володимирській області.

Відзначається, що в Якутії міститься український режисер Олег Сенцов, а у Володимирській області - ще один незаконно утримуваний у РФ українець Микола Карпюк.

Читайте також: Екс-охоронцю Яроша в Росії продовжили арешт на два місяці

Сам Шумков і його адвокат хотіли звільнення під заставу.

Шумкову закидають участь у Революції гідності (у справі події Євромайдану названі "поваленням конституційного ладу України") і АТО на сході України.

Нагадаємо: Шумков був активним учасником Євромайдану, служив за контрактом в Збройних силах України. Був охоронцем Дмитра Яроша. У РФ його також звинувачують в участі в Правому секторі. Сам Шумков стверджує, що його викрали, а російський кордон він перетнув проти своєї волі непритомним за допомогою співробітників ФСБ.

Читайте також: Зниклий екс-охоронець Яроша знаходиться у російському СІЗО - активісти

Шумков не повернувся після служби додому 17 серпня 2017 року. 26 серпня його мама, Лариса Шумкова, отримала з брянського главку СКР лист про те, що її син затриманий в Росії.

29 вересня 2017 року його виявили в російському СІЗО.

Українець служив в селі Чорнобаївці Білозерського району Херсонської області, жив у Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-