Мюллер довів, що мав право розслідувати

Мюллер довів, що мав право розслідувати "український" слід діяльності Манафорта

Укрінформ
Команда спецпрокурора Роберта Мюллера в суді довела, що мала повноваження розслідувати співпрацю екс-менеджера кампанії Трампа Пола Манафорта з українським урядом часів Януковича.

Офіс спецпрокурора представив суддям інформацію про секретне доручення, яке дозволяє розслідувати "український" слід діяльності Манафорта, повідомило The Wall Street Journal.

"Спеціальний прокурор Роберт Мюллер отримав секретне доручення з повноваженнями розслідувати роботу колишнього голови кампанії Трампа Пола Манафорта на український уряд, на додачу до вірогідної змови з російською владою щодо втручання в вибори 2016 року", - повідомляє видання із посиланням на судові документи.

При цьому уточнюється, що доручення було надане ще минулого серпня заступником генерального прокурора Родом Розенстайном. Згодом, воно було розсекречено в суді стороною звинувачення, тобто командою Роберта Мюллера. Це було зроблено з тією метою, щоб "протистояти" аргументам адвокатів Манафорта, які наполягали, що слідство не мало повноважень розслідувати питання, не пов'язані з втручанням Росії і вибори в США. Вони наголошували на необхідності вилучення цих звинувачень зі справи. Сам же Манафорт продовжує заперечувати свою провину. 

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер перевіряє зв'язок кампанії Трампа з Ассанжем – WSJ

Таким чином, команда спецпрокурора Мюллера довела в суді, що має широкі повноваження на проведення слідства відносно зв'язків Манафорта з українським урядом часів Януковича.

Нагадаємо, Манафорту висунуті звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи в Україні. Йому також закидають те, що він не зареєструвався в якості іноземного агента, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Звинувачення проти Манафорта були оприлюднені, в тому числі, після того, як його діловий партнер Рік Гейтс визнав себе винним у дачі неправдивих показань і змові проти США у справі про ймовірне втручання Росії у вибори президента США. 

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-