Лондон вперше обігнав Нью-Йорк за кількістю вбивств

Лондон вперше обігнав Нью-Йорк за кількістю вбивств

Укрінформ
За останні два місяці Лондон вперше випередив Нью-Йорк за кількістю вбивств.

Про це повідомляє BBC.

"У лютому і березні число тяжких злочинів у Нью-Йорку скоротилося (32 вбивства), натомість у Лондоні цей показник зріс до 37. У лютому в Лондоні сталося 15 вбивств, у березні - 22", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Лондон пояснив перевірку літака "Аерофлоту"

Уряд Британії також планує виділити 1,8 млн дол. на соціальну рекламу, яка має допомогти знизити кількість злочинів серед підлітків.

Адміністрація Великого Лондона висловила "глибоку стурбованість" у зв'язку із зростанням випадків ножових нападів у столиці Великобританії. Проте й поліція, й адміністрація міста наполягають, що Лондон залишається одним з найбезпечніших міст світу.

Читайте також: Лавров натякнув, що після отруєння спецслужбами Скрипаль б не вижив

Нагадаємо: в Британії діють одні з найжорсткіших збройових законів, купувати пістолети для самооборони звичайним людям не можна. Навіть нестандартний або трохи більший за габаритами кухонний ніж може викликати питання з боку правоохоронців.

Тим не менш, з часу введення жорстких рамок, які не дають британцям можливості самооборонятся, криміналітет купує на чорних ринках зброю без проблем. Згідно з даними української асоціації власників зброї, лише з 1996 по 2003 роки кількість злочинів із застосуванням насильства зросла в Англії на 88%; кількість збройних пограбувань – на 101%; кількість зґвалтувань – на 105% і вбивств – на 24%.

Читайте також: Міністр оборони Британії: Загроза з боку Росії зростає

Показово, що 53% англійських пограбувань відбуваються, коли хто-небудь перебуває вдома. А ось в Америці, де грабіжники визнають, що бояться озброєних домовласників більше, ніж поліції, таких лише 13%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-