Трамп погрожує Мексиці припинити угоду про вільну торгівлю

Трамп погрожує Мексиці припинити угоду про вільну торгівлю

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп закликав уряд Мексики припинити потоки нелегальних мігрантів і наркотрафік через кордон зі США, пригрозивши натомість припинити угоду про вільну торгівлю NAFTA та вкотре наголосивши на необхідності побудови стіни на кордоні.

Про це він заявив у повідомленні в неділю на офіційній сторінці у мережі Twitter, передає Укрінформ.

"Мексика робить дуже мало, або зовсім НІЧОГО для припинення потоків людей у Мексику через її південні кордони, а потім до США. Вони сміються над нашими мовчазними міграційними законами. Вони повинні зупинити великі потоки наркотиків і нелегалів, або я покінчу з їхньою дійною коровою – NAFTA. Потрібна стіна!"- написав нинішній глава Білого дому.

Це не перша спроба американського президента привернути увагу американців до необхідності реалізації його передвиборчої обіцянки – побудувати стіну на всьому кордоні з Мексикою. Натомість, Конгрес, попри республіканську більшість, не погодив у бюджеті навіть мінімальної частини коштів на цей проект.

Читайте також: Трамп хоче взяти з оборонного бюджету гроші на стіну з Мексикою

Як повідомляв Укрінформ, через недофінансованість ініціативи, Трамп навіть обговорював з главою Пентагону можливість перерозподілу коштів на цей проект за рахунок оборонного бюджету США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-