МЗС Італії висловило протест Франції

МЗС Італії висловило протест Франції

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Італії висловила протест Франції через те, що французька прикордонна поліція увірвалася в клініку з допомоги мігрантам, яка знаходиться на території Італії.

Про це йдеться у заяві МЗС Італії, повідомляє Reuters.

"Французька поліція робить, що їй заманеться на території Італії без жодних перешкод, почуваючи себе як вдома. Те, що трапилося у Бардонеккії, є серйозним, і показує як наші начебто друзі в Європі мало на нас зважають або не зважають взагалі", - йдеться у заяві.

Раніше італійське відомство викликало посла Франції для надання пояснень.

Даний інцидент обурив багатьох політиків. Деякі з них вважають це порушенням італійської території.

Як відомо, у п'ятницю громадська організація "Веселка для Африки" заявила про те, що французькі правоохоронці привезли нігерійського мігранта на залізничний вокзал італійського прикордонного міста Бардонеккії.

Після цього поліцейські увійшли в клініку, розташовану на самому вокзалі, і провели тест сечі чоловіка, якого вони підозрювали у торгівлі наркотиками.

Читайте також: У Німеччині український водій знайшов у своїй вантажівці дев'ятьох біженців

Зазначається, що італійське МЗС раніше вже повідомляло Франції, що станція більше не доступна французькій поліції, тому що її почали використовувати в гуманітарних цілях.

У свою чергу, французька митниця наголошує, що вона дотримувалася всіх правил і готова уточнити італійській стороні всі юридичні процедури й питання щодо самої операції, аби уникнути схожих інцидентів у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-