Китайська орбітальна станція може сьогодні впасти на Землю

Китайська орбітальна станція може сьогодні впасти на Землю

Укрінформ
Китайська орбітальна станція «Тянгун» може впасти на Землю вже сьогодні, 1 квітня, але поведінка космічного об'єкта настільки непрогнозована, що ймовірним часом падіння називають весь перший тиждень місяця.

Про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається, восьмитонна китайська орбітальна станція «Тянгун-1», що у перекладі буквально означає «небесний палац», скоро увійде в атмосферу Землі. Однак, як пише видання, перейматися через падіння її уламків не варто. Шанси стати жертвою частини космічної станції близькі до нуля. Близько 70% поверхні Землі - це вода, а інше - не дуже густо населена суша. Тому якщо будь-яка частина станції згорить в атмосфері, навряд чи вона впаде комусь на голову.

«Тянгун-1» буде вже 50-м великим космічним штучним об'єктом, який падає на Землю з навколоземної орбіти. 

Китай не оприлюднив всі деталі про конструкцію станції, тому важко сказати, яка частина станції переживе входження в атмосферу. 

Читайте також: Китай вивів на орбіту два навігаційних супутники

Коли станція впаде на Землю, важко передбачити, оскільки вона рухається по орбіті зі швидкістю 27 тис. км на год. Коли станція почне вхід в атмосферу, науковці зможуть передбачити місце, де вона впаде через годину.

Входження відбудеться в широтах її орбіти, тобто 43 градуси на північ і 43 градуси на південь. Західна, Центральна, Північна і Східна Європа не потрапляє в це поле, на відміну від частин Північної і Південної Америки, Китаю, Близького Сходу, Африки, Австралії і деяких південних регіонів Європи. З огляду на специфічну орбіту, швидше за все уламки станції впадуть десь на кордонах цих широт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-