Суд в Гаазі розгляне справу підозрюваного у військових злочинах в Малі

Суд в Гаазі розгляне справу підозрюваного у військових злочинах в Малі

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд в Гаазі розгляне справу Аль Хасана Аг Абдул Азіза Аг Мохамеда Аг Махмуда, підозрюваного у військових злочинах в Малі і злочинах проти людяності.

Про це йдеться в заяві відомства, опублікованій в ніч проти 1 квітня, повідомляє DW.

"Аль Хасан підозрюється в руйнуванні мавзолеїв в місті Тімбукту з квітня 2012 року по січень 2013 року. Подібні дії МКС розцінює як військовий злочин. Крім того, затриманий підозрюється в згвалтуваннях, тортурах і поневоленні жінок і дівчат", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила головний обвинувач МКС Фату Бенсуда, сторона обвинувачення зібрала достатню кількість доказів для видачі ордера на арешт Аль Хасана. За її словами, цьому сприяли скоординовані дії влади Малі і Нідерландів.

Переведення цієї кримінальної справи до суду в Гаазі Бенсуда назвала "чітким повідомленням" тим, хто подібними злочинами "стрясає людство".

Читайте також: Збірна Японії з футболу провела відкрите тренування напередодні зустрічі з Малі

У 2016 році МКС засудив ще одного громадянина Малі до дев'яти років ув'язнення. Колишній ісламістський бойовик Ахмад аль-Факі аль-Махді визнав вину в знищенні пам'ятників культури в місті Тімбукту. Тепер він може надати свідчення на процесі Аль Хасана.

Як відомо, після путчу в 2012 році контроль над північними регіонами Малі встановили різні терористичні і екстремістські угрупування. Для стабілізації ситуації в країну було направлено миротворчу місію ООН у складі 15 тисяч солдатів. Екстремісти регулярно здійснюють напади на миротворців ООН в Малі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-