Волоколамська задуха: у РФ затримали організатора акцій проти сміттєвого полігону

Волоколамська задуха: у РФ затримали організатора акцій проти сміттєвого полігону

Укрінформ
У Росії затримано Артема Любімова - одного з організаторів акцій проти сміттєвого полігону «Ядрове» в підмосковному Волоколамську, де стався викид газу звалища.

Про це повідомив він сам на відеозапису з відділення поліції, яке опублікував в Telegraph учасник протесту проти звалища юрист Денис Кунаєв.

"Учора ввечері дорогою до Москви з Волоколамську машина організатора антиядровських мітингів Артема Любімова була зупинена співробітниками кримінального розшуку ГУВС Московської області та інспекторами ДПС", - написав Кунаєв.

За його словами, після огляду машини співробітниками поліції Любімова та його водія доставили в ВМВС за міським округом Істра. Йому ставиться в провину непокора законному розпорядженню співробітника поліції (ст. 19.3 КпАП РФ).

Любімов оголосив голодування "на знак протесту проти свавілля поліції, яка перешкоджає реалізації прав жителів на мирні акції проти отруєння Підмосков'я", зазначив юрист.

Читайте також: Волоколамська задуха: жителям міста роздали респіратори

В неділю, 1 квітня, у Волоколамську заплановано мітинг проти полігону «Ядрове».

Як повідомлялося, 21 березня на полігоні "Ядрове" стався викид газу звалища. Станом на 26 березня по медичну допомогу з моменту викиду звернулися 222 дитини та 93 дорослих.

Жителі Волоколамського району звернулися до суду з вимогою закрити полігон.

У місті введено режим підвищеної готовності, людям роздавали засоби індивідуального захисту - маски та респіратори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-