Вислані із США російські дипломати вилетіли двома спецрейсами

Вислані із США російські дипломати вилетіли двома спецрейсами

Укрінформ
Вислані із США 60 співробітників трьох російських дипломатичних місій - посольства у Вашингтоні, генконсульства в Нью-Йорку і постійного представництва при ООН - покинули в суботу американську територію. 

Дипломати і члени їх сімей (в цілому 171 особа) вилетіли в РФ двома спецрейсами урядового авіазагону компанії «Росія», повідомляє ТАСС.

«Територію посольства у Вашингтоні дипломати та їх сім'ї в суботу благополучно покинули на автобусах», - говориться в повідомленні.

Повідомляється, що російські дипломати відбували «під оплески» і марш «Прощання слов'янки». Росіяни від'їжджали двома групами. Перша на своєму літаку зробила зупинку в Нью-Йорку, щоб там забрати колег з генконсульства і постпредства, а друга на іншому Іл- 96 відразу попрямувала в РФ.

Як повідомляв Укрінформ, влада США прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів, а також закрити російське генконсульство в Сіетлі. Йдеться про 48 співробітників посольства і 12 членів постійного представництва РФ при ООН в Нью-Йорку. 

Рішення вислати російських дипломатів прийняли приблизно 30 країн, а також НАТО - у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль та його дочка.

Читайте також: Росія вимагає видворення ще 50 британських дипломатів

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії так як слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок" виробництва РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-