У ЄС закликали розслідувати кровопролиття у Секторі Гази

У ЄС закликали розслідувати кровопролиття у Секторі Гази

Укрінформ
Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Федеріка Могеріні виступила з вимогою незалежного розслідування сутичок на ізраїльсько-палестинському кордоні, під час яких загинуло щонайменше 16 палестинців. 

Про це вона заявила в суботу, повідомляє DW.

За словами Могеріні, експерти мають перевірити випадки застосування ізраїльськими силовиками бойових набоїв у сутичках з палестинцями в Секторі Гази. Саме розслідування має бути "незалежним та прозорим", наголосила дипломатка. Могеріні також вказала на важливість поваги до таких "фундаментальних прав" як свобода думки та свобода зібрань.

Раніше в суботу на проведенні незалежного та прозорого розслідування подій у Секторі Гази наполягав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав дії ізраїльських силовиків та військових "антигуманним нападом".

Читайте також: Зіткнення в секторі Газа: Радбез ООН провів екстрену нараду

Як повідомляв Укрінформ, під час протестів на кордоні Ізраїлю і сектора Газа в суботу, 31 березня, в результаті сутичок з ізраїльськими військовими були поранені близько 70 палестинців.

У п'ятницю, 30 березня, щонайменше 15 палестинців було вбито та понад 1400 поранено в результаті сутичок з ізраїльськими силами під час протестів на кордоні з сектором Газа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-