Німецькі літаки не відповідають стандартам НАТО

Німецькі літаки не відповідають стандартам НАТО

Укрінформ
Про поганий стан німецької військової техніки говорять давно, а зараз з'ясовується, що навіть літаки-розвідники і винищувачі бундесверу фактично не можуть виконувати свої функції в рамках операцій НАТО.

Про це з посиланням на внутрішню доповідь відомства в суботу, 31 березня, повідомляє Spiegel.

"Через застарілий стан бойових літаків бундесвер більше не може виконувати свої зобов'язання перед НАТО", - йдеться в повідомленні.

З посиланням на внутрішній документ оборонного відомства, видання пише про те, що всі 93 Tornado, які перебувають на озброєнні німецької армії з початку 1980-х, мають бути негайно модернізовані. Експерти дійшли висновку, що вік систем озброєння і електроніка літаків робить участь в операціях альянсу «явно ризикованою». Зокрема, бойові машини не оснащені шифраторами для захищеної передачі даних, на них не встановлені необхідні в НАТО системи розпізнавання «друг-ворог». Встановити все це до 2019 року, як передбачалося, не можливо.

Читайте також: У Меркель відреагували на висилку німецьких дипломатів з РФ

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн заявляла про плани, залишити літаки Tornado на озброєнні німецької армії до 2035 року. Зараз експерти ставлять питання про те, чи можна їх взагалі модернізувати.

У січні ц. р. бундесвер підтвердив постачання Північноатлантичному альянсу 10 Tornado для сил швидкого реагування - NATO Response Force (NRF).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-