Росія вимагає видворення ще 50 британських дипломатів

Росія вимагає видворення ще 50 британських дипломатів

Укрінформ
Росія вимагає від Великої Британії протягом місяця забрати з країни ще 50 дипломатів.

Про це написала у Фейсбуці офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

"У порядку відповіді британській стороні у місячний строк слід шляхом відповідних скорочень свого персоналу привести сумарну кількість працівників посольства Великої Британії в Москві та генеральних консульств Великої Британії в Росії у відповідність з кількістю російських дипломатів і адміністративно-технічних працівників, які перебувають у тривалих відрядженнях у Великій Британії", - зазначила вона.

Захарова уточнила, що РФ запропонувала британській стороні "паритет": "Різниця між чисельним складом - понад 50 осіб на користь британської сторони".

Читайте також: Видворення дипломатів: Румунія засуджує дії Росії

Як повідомляв Укрінформ, раніше близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його дочка.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новічок», який виробляють в РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-