Глава МЗС Румунії відчуває солідну присутність російського шпигунства

Глава МЗС Румунії відчуває солідну присутність російського шпигунства

Укрінформ
Міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану вважає, що в країні відчувається солідна присутність російського шпигунства.

Так глава зовнішньополітичного відомства Румунії прокоментував інформацію про можливе посилення дій російських спецслужб у країні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я не маю точних даних, але в нашій країні все-таки відчувається дуже солідна присутність російського шпигунства», - зазначив міністр.

Коментуючи позицію Посольства Росії у Бухаресті, представники якого назвали висилання російського дипломата «колективним політичним безумством», Мелешкану, у свою чергу, заявив, що «політичним безумством була хімічна атака в Солсбері».  

Як повідомляв Укрінформ, раніше близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька.

Читайте також: ЗМІ знайшли ще одного екс-шпигуна зі "списку смерті Кремля"

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новічок», який роблять у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про висилання 13 російських дипломатів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-