Канада просуватиме інтереси України у G7 – уряд

Канада просуватиме інтереси України у G7 – уряд

Укрінформ
Тема України посідатиме чільне місце в обговореннях представників країн G7 цього року.

Про це йдеться у відповіді уряду Канади на звіт Постійного комітету федерального парламенту із питань оборони, текст якої є у розпорядженні Укрінформу.

«Канада використає своє президентство у G7, як важливий механізм тісної співпраці із партнерами і пошуку спільного відповіді на те, як допомогти Україні під час нинішньої кризи, підтримавши її амбітні зусилля із реформування», - йдеться у документі.

В уряді додали, що тема України була важливою складовою дискусій G7 і минулого року. «G7 залишається важливий механізмом надання допомоги та висловлення солідарності із Україною. Тому Канада вивчає, яким чином найкраще підтримати Україну, включивши її - де можливо - у порядок денний G7 під час головування Канади в 2018-му», - стверджується у тексті.

У документі наголошується також, що підхід держав-членів G7 передбачає «спільне визнання того, що вирішення кризи вимагає повного втілення усіма сторонами своїх зобов'язань відповідно до Мінських угод».

Читайте також: Канада готова розширити санкції проти Росії - уряд

Нагадаємо, в оприлюдненому наприкінці грудня минулого року звіті Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони «Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту», депутати закликали уряд просувати інтереси України у рамках G7.

Як відомо, головування у Великій сімці ротується між членами на річний термін і розпочинається 1 січня. У 2018 році формальна головувати у цій міжнародній організації буде Канада. Саміт лідерів країн-членів G7 пройде влітку у франкомовному канадському регіоні Квебек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-