Москва вимагає від Лондона скорочень у посольстві і консульствах

Москва вимагає від Лондона скорочень у посольстві і консульствах

Укрінформ
У МЗС РФ заявили, що впродовж місяця Велика Британія має скоротити своє посольство і генконсульства в Росії до кількості дипломатичних працівників РФ у Британії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті російського відомства.

Як повідомляється, до МЗС РФ сьогодні був викликаний посол Британії, "якому заявлено рішучий протест у зв'язку з провокаційними і нічим не обгрунтованими діями британської сторони".

"Посол був поінформований про те, що у порядку заходу у відповідь британській стороні у місячний термін належить шляхом відповідних скорочень свого персоналу привести сумарну кількість працівників посольства Великої Британії у Москві та генеральних консульств Великої Британії в Росії у відповідність з кількістю російських дипломатів і адміністративно-технічних працівників, які знаходяться у тривалих відрядженнях у Великій Британії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 30 березня, посли Великої Британії, Франції та Німеччини були викликані до Міністерства закордонних справ Росії.

Нагадаємо, раніше близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль та його донька.

Читайте також: Росія вислала 13 українських дипломатів

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виробляють у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-