Росія висилає дипломатів Швеції, Фінляндії, Польщі, Литви, Чехії та Естонії

Росія висилає дипломатів Швеції, Фінляндії, Польщі, Литви, Чехії та Естонії

Укрінформ
Росія в п'ятницю, 30 березня, заявила, що висилає дипломатів Швеції, Фінляндії, Польщі, Литви, Латвії, Чехії та Естонії у відповідь на вислання російських дипломатів через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляють у міністерствах закордонних справ цих країн.

"Російська Федерація прийняла рішення про висилку одного фінського дипломата. За даними МЗС Фінляндії, російське зовнішньополітичне відомство повідомило про це сьогодні фінському послу Мікко Хаутала", - йдеться в повідомленні Yle.

Працівник дипломатичної установи має залишити Росію протягом двох тижнів. Його особа поки не розкривається. Як заявляє фінська МЗС, висилка ніяк не пов'язана з діяльністю дипломата.

У МЗС Естонії ERR повідомили, що послу Естонії в Москві Арті Хілпусу вручили ноту протесту і повідомили про висилку з Росії естонського військового аташе, полковника Тоомаса Педа.

Росія висилає одного латвійського дипломата, якому наказано залишити країну не пізніше 6 квітня, повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Гінтс Єгерманіс.

Читайте також: Росія висилає чотирьох дипломатів Нідерландів і Італії

У відповідь на висилання трьох російських дипломатів із Литви Москва прийняла рішення вислати стільки ж литовських дипломатів. "Він (посол Литви в Росії – ред.) був поінформований, що з посольства у Москві висилаються три співробітники", - сказав журналістам у Вільнюсі у п'ятницю міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс, пише Delfi.

МЗС Польщі повідомив про те, що РФ оголосила персонами нон грата чотирьох польських дипломатів. Вони мають залишити країну до 7 квітня.

Як повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Швеції, Росія висилає одного шведського дипломата.

Radio Praha з посиланням на чеське МЗС повідомляє, що російська сторона заявила вимогу, щоб територію країни протягом тижня залишили три чеських дипломати.

Раніше РФ заявила, що висилає британських, нідерландських і італійських дипломатів.

Як повідомлялося раніше, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойового хімічної речовини в британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виробляють в РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-