Дипломатична війна: посли трьох країн ЄС прибули до відомства Лаврова - ЗМІ

Дипломатична війна: посли трьох країн ЄС прибули до відомства Лаврова - ЗМІ

Укрінформ
Посли Великої Британії, Франції та Німеччини прибули до Міністерства закордонних справ Росії.

Про це повідомляє Reuters.

"Посли Німеччини та Франції прибули до будівлі МЗС Росії в Москві у п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

Крім того, оператор агентства Reuters, який перебуває поблизу будівлі російського відомства, зафіксував, як службовий автомобіль посла Великої Британії в Москві Лорі Брістоу прибув до будівлі МЗС.

Посольство Великобританії поки офіційно не прокоментувало дану інформацію, однак "РІА Новости" пишуть, що Брістоу вже виступив перед журналістами.

"У нас щойно пройшли дискусії з Міністерством закордонних справ тут в Москві з приводу заходів, які зробили обидві сторони після трагедії в Солсбері. Я поки не збираюся вдаватися в якісь деталі. Ми вивчимо те, що мені тільки що було сказано, і прийматимемо наші рішення виходячи з цього", - сказав Брістоу.

На сайті МЗС РФ зазначається, що до відомства викликають керівників акредитованих в Російській Федерації дипмісій ряду країн, котрі робили "недружні дії" щодо Росії на знак солідарності з Великобританією через “справу Скрипаля”.

"Послам будуть вручені ноти протесту і оголошено про заходи у відповідь з боку російської сторони", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька.

Читайте також: Дипломатична війна: Росія починає "дзеркальне вислання" до США та Європи

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який роблять у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-