Молдавські депутати вважають, що Кишинів міг видворити більше дипломатів РФ

Молдавські депутати вважають, що Кишинів міг видворити більше дипломатів РФ

Укрінформ
Депутати парламенту Молдови від опозиційної Ліберально-демократичної партії підтримують висилання з країни російських дипломатів, проте вважають цей захід занадто м'яким.

Про це на засіданні парламенту заявив лідер парламентської  фракції ліберал-демократів Тудор Деліу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Ми вважаємо, що варто було б вислати з країни більше російських дипломатів. Ми не заперечуємо той факт, що Молдова має підтримувати взаємини з РФ, проте ці відносини мають грунтуватися на взаємній повазі. Ми не бажаємо більше бути молодшим братом, і щоб наші громадяни піддавалися всіляким приниженням", - заявив Деліу.

Раніше МЗС Молдови оголосив персонами нон грата трьох російських дипломатів. Прем'єр Молдови Павло Філіп заявив у зв'язку з цим, що "висилання дипломатів - акт солідарності з Великою Британією". 

Президент Молдови Ігор Додон висловив обурення із цього приводу, назвавши висилання дипломатів "черговою антиросійською провокацією".

Читайте також: Отруєння Скрипаля: у Меркель кажуть, що Берлін відповів досить стримано

Як повідомляв Укрінформ, раніше близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня було отруєно екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", якого  роблять у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-