Штати не мають захисту від гіперзвукової зброї — генерал США

Штати не мають захисту від гіперзвукової зброї — генерал США

Укрінформ
Росія і Китай продовжують інтенсивні випробування гіперзвукової зброї, проти якої збройні сили Сполучених Штатів досі не мають систем захисту.

Про це сказав у інтерв'ю CNN командувач Стратегічного командування США генерал Джон Гайтен.

"Китай провів випробування гіперзвукових зразків, Росія провела випробування, і ми також. Гіперзвукові можливості є серйозною проблемою. Для того, щоб бачити загрози гіперзвукової зброї, нам потрібен інший вид сенсорів. Наші противники про це знають", - заявив Гайтен.

Він та інші військові чиновники зазначають: у нинішнього покоління протиракетних супутників та радарів недостатні можливості для виявлення гіперзвукової зброї нового покоління, яка має швидкість близько п'яти махів (уп'ятеро більше, ніж швидкість звуку).

Читайте також: За три тижні Кремль "вкинув" 25 різних версій про хіматаку у Солсбері – EastStratCom

У інтерв'ю CNN генерал Гайтен не став уточнювати, наскільки Росія могла просунутися у програмі створення гіперзвукової зброї. Відповідаючи на запитання, наскільки швидко росіяни можуть отримати цей вид озброєння, Гайтен зауважив, що це схоже на проблему ракетно-ядерної програми в Північній Кореї. "Якщо ви продовжуєте вдосконалювати цю технологію, ви цього досягнете. І росіяни цього досягнуть, і китайці цього досягнуть, і ми цього досягнемо, й доведеться з'ясовувати, що з цим робити далі", - підкреслив командувач Стратегічного командування США.

Минулого тижня генерал Гайтен виступив на слуханнях у американському Сенаті. У своїй заяві він наголосив, що політика Росії залишається загрозливою для безпеки в окремих регіонах світу. Генерал також визнав, що Сполучені Штати не мають систем оборони проти застосування сучасних зразків озброєнь, концепти яких були представлені на початку березня в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-