Парламент Каталонії дозволив Пучдемону претендувати на посаду глави уряду

Парламент Каталонії дозволив Пучдемону претендувати на посаду глави уряду

Укрінформ
Парламент Каталонії визнав право затриманих каталонських політиків, у тому числі екс-глави женералітету Карлеса Пучдемона, претендувати на посаду глави уряду автономного співтовариства.

Відповідну резолюцію було ухвалено у середу, 28 березня, повідомляє El Pais.

"Парламент Каталонії у середу вранці схвалив дві резолюції, висунуті сепаратистськими партіями, щоб захистити "політичні права" політиків, які перебувають під вартою або "у вигнанні"", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, якого заарештували у Німеччині, Жорді Санчеса і Жорді Туруля, які перебувають у в'язниці в Мадриді.

Зазначається, що резолюції були підтримані трьома сепаратистськими партіями, як "Разом за Каталонію" (JxCat), "Республіканська лівиця Каталонії" (ERC) і "Кандидатура народної єдності" (CUP), які отримали 68 голосів зі 135 можливих.

Читайте також: Пучдемон поскаржився в ООН на уряд Іспанії

Як відомо, суддя Верховного суду Іспанії пред'явив обвинувачення 13 каталонським політикам, у тому числі колишньому лідеру регіону Карлесу Пучдемону, в перевороті з метою оголосити незалежність Каталонії від Іспанії. Також було видано міжнародні ордери на арешт інших посадовців уряду Каталонії.

Як повідомлялося, суд на півночі Німеччини заарештував колишнього главу парламенту Каталонії Карлеса Пучдемона, раніше затриманого поблизу данського кордону. Це викликало хвилю протестів у Каталонії: сотні людей заблокували ключові автомагістралі та дороги регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-