Чорногорія оголосила персоною нон грата російського дипломата

Чорногорія оголосила персоною нон грата російського дипломата

Заява
Укрінформ
Уряд Чорногорії оголосив персоною нон грата одного російського дипломата і відкликала згоду на призначення почесного консула РФ у країні.

Про це йдеться у заяві відомства.

"Уряд Чорногорії прийняв рішення оголосити дипломатичного представника, який акредитований у посольстві Російської Федерації, персоною нон грата і відкликати згоду на призначення почесного консула РФ у Чорногорії. Посольство РФ у Подгориці було поінформовано про вжиті заходи. Дипломатичному представнику надано сім діб, аби залишити Чорногорію", -  йдеться у зверненні.

У чорногорському уряді зазначили, що ухвалили таке рішення у координації з союзниками з ЄС і НАТО внаслідок дій Росії й атаки із застосуванням нервово-паралітичної речовини на території Великої Британії, на знак солідарності з британськими партнерами.

Читайте також: Росіяни пішли по-англійськи: 27 країн видворили дипломатів-шпигунів

Як повідомлялося, крім Великої Британії, про вислання російських дипломатів вже оголосили США, Канада, Німеччина, Польща, Франція, Литва, Чехія, Данія, Австралія, Нідерланди, Албанія, Іспанія, Італія, Латвія, Естонія, Румунія, Фінляндія, Хорватія, Швеція та Ірландія.

Україна також ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-