Молдова вишле дипломатів РФ із солідарності з Євросоюзом — прем'єр

Молдова вишле дипломатів РФ із солідарності з Євросоюзом — прем'єр

Укрінформ
Рішення про висилання російських дипломатів з Молдови було прийняте на знак солідарності з Європейським Союзом у зв'язку отруєнням у Великій Британії екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки.

Так прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп прокоментував рішення МЗС оголосити трьох російських дипломатів персонами нон грата, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У Республіки Молдова є Угода про асоціацію з ЄС. Це партнерство зобов'язує нас бути солідарними з нашими колегами з ЄС. Ці дії свідчать і про нашу солідарність з Великою Британією. Дипломатам надано сім діб для того, щоб вони залишили територію нашої країни», - звзначив прем'єр.

Напередодні МЗС Молдови оголосив персонами нон грата трьох російських дипломатів.

Читайте також: Росіяни пішли по-англійськи: 27 країн видворили дипломатів-шпигунів

Президент Молдови Ігор Додон висловив обурення з цього приводу, назвавши висилання дипломатів «антиросійською провокацією».

Як повідомлялося, в цілому 27 країн оголосили про висилання російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у британському Солсбері.

Зокрема, Україна прийняла рішення вислати 13 російських дипломатів. У МЗС заявили, що дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-