Плотницький не під арештом, а в котеджі за $30 мільйонів під Москвою — депутат

Плотницький не під арештом, а в котеджі за $30 мільйонів під Москвою — депутат

Укрінформ
Колишній ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький перебуває не під арештом в РФ, а спокійно проживає у власному котеджі вартістю близько 20-30 млн дол. в елітному селищі Барвиха Одінцовського району Московської області.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook народний депутат, координатор проекту "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи ІО, широко поширювана інформація в ЗМІ про затримання російськими спецслужбами колишнього керівника "ЛНР" Ігоря Плотницького і перебування його в СІЗО не відповідає дійсності. За нашими даними, І.Плотницький спокійнісінько живе в населеному пункті Барвиха Одинцовського району Московської області, періодично виїжджаючи в Москву на поклик кураторів і у справах свого бізнесу", - йдеться в повідомленні.

При цьому, колишній ватажок "ЛНР" живе "не просто в якійсь комунальній квартирці, а у власному комфортабельному будинку, який знаходиться в елітному котеджному селищі". На даний момент Плотницький зайнятий елітним ремонтом і благоустроєм свого "родового маєтку", вартість якого, за інформацією "ІО", варіюється від 20 до 30 млн дол. США.

Читайте також: Савченко заявила, що Тимошенко зустрічалася з терористом Захарченком

"Тож, на відміну від обдурених жителів "ЛНР", які якраз виживають у реаліях "руського миру", у Ігоря Плотницького життя вдалося. Щоправда, залишається питання - чи надовго?" - зазначили в "Інформаційному опорі".

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2017 року в окремих районах Луганської області (ОРЛО) сталося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між злочинними угрупуваннями ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ "ЛНР" Ігоря Корнета. В результаті протистояння 23 листопада Плотницький зі своїм оточенням втік з Луганська в Росію. Згідно з деякими чутками, він нібито був заарештований і поміщений у СІЗО.

Як відомо, Плотницький, зокрема, проходить у справі авіакатастрофи Іл-76 з українськими десантниками, який був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська. Слідчі СБУ надіслали до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників авіакатастрофи Іл-76, серед яких - Плотницький і його помічники Патрушев і Гуреєв.

12 лютого 2018 року Красногвардійський районний суд Дніпра, який розглядає справу, доручив поліції забезпечити доставку в суд або повідомити про місцезнаходження Плотницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-