Трамп обговорив з Меркель і Макроном спільну відповідь на дії Росії

Трамп обговорив з Меркель і Макроном спільну відповідь на дії Росії

Укрінформ
Дональд Трамп обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном скоординовану реакцію на застосування РФ хімічної зброї в Солсбері.

Як повідомив Білий дім, обидві розмови відбулися в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Дональд Трамп говорив сьогодні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб підтвердити відносини кооперації між США й Німеччиною в період четвертого терміну врядування канцлера", - зауважили в Вашингтоні.

Читайте також: Трамп продовжив дію санкцій проти Росії, пов'язаних з кібератаками

Обидва лідери "високо оцінили спільні заяви країн-членів НАТО, Європейського Союзу та інших партнерів щодо висилки російських розвідників під прикриттям на знак солідарності зі Сполученим Королівством та в відповідь на безрозсудне застосування Росією хімічної зброї".

Крім того, Трамп і Меркель обсудили взаємодію в питаннях торгівлі, тарифну політику та кризу в Північній Кореї.

Читайте також: Кім Чен Ин несподівано приїхав до Китаю - ЗМІ

У розмові з президентом Франції Еммануелєм Макроном лідери "висловили взаємну підтримку потужної реакції Заходу на атаку із застосуванням хімічної зброї в Солсбері, у тому числі видворення багатьох російських розвідників з обох боків Атлантики".

Крім того, під час розмови йшлося про сирійське врегулювання й міжнародну торговельну політику, зауважили в Білому домі.

Фото на першій сторінці DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-