Канада вказала Росії на «неприйнятність» дій її дипломатів

Канада вказала Росії на «неприйнятність» дій її дипломатів

Укрінформ
Перелік російських дипломатів, які підлягають висланню з Канади, був підготовлений канадським МЗС на основі «неприйнятності» завдань, які вони виконували у країні.

Про це заявив міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перелік цих осіб був ретельно підготовлений МЗС у консультаціях з іншими відповідальними урядовими службами. Його було створено таким чином, аби чітко показати російському уряду, що ми дуже занепокоєні і пильні щодо дій, які вважаємо неприйнятними», - сказав Гудейл.

Читайте також: Канада має протистояти російській агресії – екс-глава МЗС

Водночас, міністр транспорту Марк Гарно запевнив, що за російськими дипломатами, які оголошені персонами нон грата, «деякий час велося спостереження».

Зі свого боку Гудейл не підтвердив і не спростував цю інформацію.

«Я не обговорюю питання, що стосуються внутрішніх процедур, але можу запевнити, що усі наші безпекові та правоохоронні служби дуже фокусовано та точно виконали свою роботу», - підсумував міністр.

Читайте також: Канада може вислати ще більше дипломатів РФ – Саджан

Як відомо, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у понеділок, 26 березня, оголосила про вислання чотирьох російських дипломатів, яких підозрюють у зв'язках із розвідкою РФ, та відмову в акредитації ще трьом російським дипломатам. Ці кроки були вжиті у знак солідарності із Великобританією після отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-