Висилка дипломатів із Молдови: Додон обурений

Висилка дипломатів із Молдови: Додон обурений "антиросійською провокацією"

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон висловив обурення рішенням уряду про висилку з країни російських дипломатів.

Так на своїй сторінці у Facebook він прокоментував рішення МЗС Молдови про оголошення трьох російських дипломатів персонами нон грата на знак солідарності з Великою Британією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Вкрай обурений рішенням уряду Молдови про висилку з країни російських дипломатів. Категорично засуджую цю чергову антиросійську провокацію. У Молдови немає жодних союзницьких зобов'язань перед Британією та інших членів НАТО для того, щоб робити подібні кроки з міркувань блокової солідарності", - написав президент.

Додон нагадав про те, що "низка країн – членів НАТО, такі як Словаччина і Туреччина, а також член Євросоюзу Австрія – відмовилися брати участь у цьому колективному антиросійському демарші".

Раніше Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови оголосило персонами нон грата трьох російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією і рішенням Європейської Ради від 23-24 березня.

Читайте також: Видворення дипломатів РФ: Йованович подякувала Україні за солідарність

Як повідомлялося, США, Канада і 14 європейських країн оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Також 26 березня Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна ухвалила рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Британії Скрипаля.

В українському МЗС заявили, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-