Іспанія видворяє з Мадрида двох дипломатів РФ

Іспанія видворяє з Мадрида двох дипломатів РФ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Іспанії заявило, що уряд видворяє двох російських дипломатів, які працюють у посольстві РФ у Мадриді.

Про це повідомляє U.S. News.

Міністерство наголосило, що отруєння 4 березня екс-шпигуна Сергія Скрипаля в Британії "є серйозною загрозою нашій колективній безпеці та міжнародним законам". У відомстві назвали напад інцидентом "крайньої тяжкості"

В іспанському відомстві не назвали імена російських дипломатів, які будуть видворені.

Як повідомлялося, 26 березня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Читайте також: Фінляндія висилає одного російського дипломата

Про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Албанія Данія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Швеція, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-