США дали зрозуміти Кремлю, що у його дій будуть наслідки - посол Хантсман

США дали зрозуміти Кремлю, що у його дій будуть наслідки - посол Хантсман

Відео
Укрінформ
Посол США в Росії Джон Хантсман заявив, що вислання співробітників спецслужб РФ робить обмежує можливість РФ стежити за американцями і вести таємну діяльність, яка загрожує національній безпеці США.

Відповідне відео оприлюднило у Twitter посольство США в Росії.

"Сьогодні президент Трамп оголосив про вислання десятків російських офіцерів розвідки із США, а також про закриття консульства в Сіетлі, штат Вашингтон. Це найбільше вислання російських офіцерів розвідки в історії США. США робить цей крок спільно з нашими союзниками в НАТО і партнерами по всьому світу у відповідь на російську хімічну атаку військового рівня на території Великої Британії, серед їхніх останніх дій щодо дестабілізації обстановки у світі. Сьогоднішні дії роблять США безпечніше, обмежуючи можливості Росії стежити за американцями і вести таємну діяльність, яка загрожує національній безпеці США", - йдеться у заяві.

Читайте також: Білий дім: "у фокусі" розвідки РФ в Сіетлі - бази підводного флоту та Boeing

Таким чином, за словами посла, своїми діями "США разом з партнерами і союзниками дають зрозуміти Росії, що у їхніх дій будуть наслідки".

"Зв'язки між нашими націями залишаються сильними. США готові співпрацювати і будувати кращі стосунки між нашими двома країнами. Але це буде можливо тільки коли Росія прийме рішення стати відповідальним партнером", - заявив Хантсман.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в американській адміністрації заявили, що висилають 60 росіян, які працюють в дипломатичних установах РФ на території Сполучених Штатів, і закривають Генконсульство в Сіетлі.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-