Швеція висилає російського дипломата

Швеція висилає російського дипломата

Укрінформ
Уряд Швеції вирішив вислати одного російського дипломата у відповідь на отруєння бойовою хімічною речовиною екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Великій Британії.

Про це повідомляє The Local з посиланням на прем'єр-міністра Швеції Стефана Левена. 

"Спроба вбивства у Солсбері - це більше ніж питання двосторонніх відносин Британії і Росії. Це ще один виклик міжнародному протоколу з боку Росії, тому ми повинні діяти", - сказав він.

Як повідомили у шведському уряді, рішення про вислання російського дипломата є частиною спільної реакції держав-членів Європейського Союзу на атаку 4 березня.

"Ми очікуємо, що Росія відповість на питання, поставлені британською стороною, і повною мірою співпрацюватиме з Організацією із заборони хімічної зброї", - підсумував Левен.

Читайте також: Румунія висилає російського дипломата

Як повідомлялося, 26 березня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 5 березня був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Данія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-