Справа

Справа "Хізб ут-Тахрир": рідні заявляють про тортури підозрюваних

Укрінформ
У республіці Башкортостан (Росія) родичі 13 заарештованих за звинуваченням у тероризмі розповіли про застосування тортур співробітниками Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Про це повідомляє проект Радіо Свобода "Idel.Реалії".

«Є підстави вважати, що в СІЗО №4 м.Бірська і СІЗО №5 м.Агиделі наші сини і чоловіки піддаються фізичному і моральному тиску, у тому числі побиттю, вони проводили там голодовку», — говориться в заяві.

Матері і дружини обвинувачених по справі релігійної організації "Хізб ут-Тахрир", яку російська влада визнала терористичною і заборонила, намагалися подати звернення у прокуратуру та адміністрацію президента, але їх перенаправили у ФСБ.

Автори заяви наполягають, що їх рідних б'ють, катують струмом, принижують на допитах і під час проведення психіатричної експертизи. Заяви матерів і дружин родичів направлені на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також: Макрон та Ердоган обговорили ситуацію в сирійському Афріні

З червня 2017 року в Уфі проходить судовий процес по справі 23 місцевих жителів, яких звинувачують в участі в "Хізб ут-Тахрир", а також у спробі захоплення влади в Росії. Правозахисники заявляли про численні порушення в ході розгляду цієї справи.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав обвинувачених у цій справі політичними ув'язненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-