Румунія висилає російського дипломата

Румунія висилає російського дипломата

Укрінформ
Одного з дипломатів Посольства РФ у Бухаресті оголошено персоною нон грата.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Румунії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За підсумками засідання Європейської Ради від 23-24 березня МЗС вважає, що атака в Солсбері становить загрозу для колективної безпеки і міжнародного права. Європейська Рада згодна з представленими Великою Британією висновками, згідно з якими, можливо, РФ відповідальна за атаку в Солсбері», - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що одного з дипломатів Посольства РФ у Румунії оголошено персоною нон грата і він зобов'язаний залишити територію країни.

 Як повідомлялося, 5 березня в британському Солсбері було отруєно колишнього подвійного агента, екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію. Вони знаходяться в критичному стані.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новичок", розробленою в РФ.

Читайте також: Італія висилає двох російських дипломатів

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

У понеділок, 26 березня, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в британському Солсбері, де 5 березня було отруєно колишнього подвійного агента, екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію. Про висилку російських дипломатів зараз вже оголосили Данія, Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди, Польща, Фінляндія, Франція, Чехія і Хорватія.

Україна також ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 співробітників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали в Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-