Вислати не можна залишити: у Єврокомісії прокоментували долю дипломатів РФ

Вислати не можна залишити: у Єврокомісії прокоментували долю дипломатів РФ

Укрінформ
У керівній інституції ЄС не оприлюднили однозначної позиції, чи планується висилання деяких російських дипломатів зі складу Постійного представництва Росії при ЄС у відповідь на застосування російською стороною хімічної речовини на британській території.

Про це заявила у понеділок речник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я би не порушувала так прямо це питання. Російська місія акредитована в ЄС у відповідності до Віденської конвенції. І це є важливою складовою підтримання регулярних контактів між відповідними інституціями з питань, які викликають занепокоєння», - сказала речник Єврокомісії.

Вона нагадала, що напередодні у неділю високий представник ЄС у зовнішніх справах та з політики безпеки Федеріка Могеріні провела консультації із відкликаним з Москви головою Представництва Євросоюзу у Росії. Цього тижня ці консультації продовжаться на рівні керівних інституцій ЄС.

При цьому Косьянчич відзначила, що період відкликання посла ЄС з Росії залежатиме від ходу та результатів консультацій.

На запитання, які країни ЄС планують вислати російських дипломатів, як це вже зробила Велика Британія, речник Єврокомісії відзначила, що на даний момент ця інформація ще узагальнюється.

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, які перебувають у критичному стані.

Читайте також: США та кілька країн ЄС оголосять про вислання дипломатів РФ - CNN

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Як очікується, 26 березня США та кілька європейських країн оголосять про вислання російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-