США та кілька країн ЄС оголосять про вислання дипломатів РФ - CNN

США та кілька країн ЄС оголосять про вислання дипломатів РФ - CNN

Укрінформ
США та кілька європейських країн у понеділок, 26 березня, оголосять про вислання російських дипломатів через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки у Великій Британії.

Про це з посиланням на джерела повідомила кореспондент телеканалу CNN Мішель Косінскі, яка працює у Держдепартаменті

"Джерело: завтра (у понеділок - ред.) очікується узгоджене повідомлення від США та кількох європейських країн про вислання груп російських дипломатів", - написала вона у Twitter.

Раніше видання Bloomberg з посиланням на двох осіб, знайомих із ситуацією, також повідомляло, що президент США Дональд Трамп погодився з рекомендаціями радників, і, найімовірніше, про видворення дипломатів буде оголошено в понеділок.

Зазначалося, що американський лідер готовий діяти, але хоче бути впевненим, що європейські союзники зроблять аналогічні кроки щодо Росії.

Крім того, видання The Times також писало, що США та близько 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів після звинувачення керівництва РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки.

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Читайте також: Кремль має відчути санкції за події у Солсбері - речник Дуди

За тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Росія обвинувачення Лондона заперечує.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-