Скандал навколо Facebook: Італія також почала розслідування

Скандал навколо Facebook: Італія також почала розслідування

Укрінформ
Прокуратура Риму відкрила справу щодо дослідницької компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування витоку особистих даних користувачів Facebook.

Про це пише ANSA.

"Після того як група захисту споживачів Codacons написала скаргу, прокуратура Риму відкрила справу щодо дослідницької компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування витоку особистих даних користувачів Facebook та їх несанкціонованого використання, через можливе залучення італійських користувачів", - йдеться у повідомленні.

Справою займатиметься кримінальний прокурор з питань IT та злочинів приватності Анжело Антоніо Раганеллі.

Зазначається, що Група захисту споживачів Codacons просить розслідувати справу за статтею 167 Кодексу про приватність (незаконне поводження з даними), та статтею 169 (заходи безпеки). 

Наразі ніхто не перебуває під слідством і нікому не пред'явлені звинувачення.

Читайте також: Цукерберг вибачився перед користувачами Facebook у Британії і США

Як повідомлялося, скандал вибухнув після того, як стало відомо, що британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica зібрала в 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їх згоди для використання в американській виборчій кампанії. Засновник Facebook Inc. Марк Цукерберг визнав, що компанія "припустилася помилки".

Європейський парламент, Конгрес США та уряд Німеччини також попросили Цукерберга надати пояснення у зв'язку із ситуацією зі зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-