У Нідерландах відкрили пам’ятник жертвам катастрофи рейсу MH17

У Нідерландах відкрили пам’ятник жертвам катастрофи рейсу MH17

Укрінформ
У нідерландському Ейндховені відкрили меморіал “Зв’язок”, присвячений жертвам катастрофи літака Boeing 777 “Малайзійських авіаліній”, який прямував рейсом MH17 і був збитий над Донбасом.

Про це повідомляє посольство України у Нідерландах.

"Трагедія MH17 об’єднала нас! Ми завжди пам’ятатимемо і робитимемо все, щоб притягнути винних до відповідальності!" – йдеться у повідомленні.

У церемонії відкриття взяли участь родичі загиблих, чиновники та інші небайдужі.

Як повідомляє Omroep brabant меморіал, встановлений біля воріт авіабази в Ейндховені, має стати меморіальним центром для родичів загиблих у цій катастрофі.

Меморіал з назвою "Зв’язок" створений за ініціативою фонду Walk-for-298. Він представляє собою різні смуги тексту, які разом утворюють глобус. Простір між ними символізує порожнечу, яка виникла після зникнення жертв. Три стовпи під статуєю - символізують жертви, родичів та медичних працівників. П'єдестал складається з 298 каменів, по одному для кожної жертви, розповідає видання.

Як відомо, у 2014 році у небі над Донбасом збили Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу.  Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Читайте також: У Нідерландах готують підгрунтя для вердикту у справі MH17 - ЗМІ

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Наразі розслідування триває.

Фото: Stichting Walk-for-298

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-