Глава МЗС Німеччини поїхав до Ізраїлю та Палестини

Глава МЗС Німеччини поїхав до Ізраїлю та Палестини

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас в неділю вирушив у свій перший після призначення на пост візит на Близький Схід, в ході якого відвідає Ізраїль і Палестинську автономію.

Про мету свого візиту він поінформував перед відльотом у Тель-Авів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відповідальність за солідарність з єврейською і демократичною державою Ізраїль, за її безпеку перебуває у центрі нашої системи зовнішньополітичних координат. І це той компас, за яким я йду, - наступність нашої політики на Близькому Сході", - заявив Маас. 

Він відзначив, що кожний візит до Ізраїля є чимось особливим, але нинішній проходить, до того ж, за декілька тижнів до святкування 70-річчя з дня заснування Ізраїльської держави. Міністр назвав цей ювілей дуже важливою датою і для німців також, а дружбу між двома народами - "чудовим подарунком, який виростили великі чоловіки і жінки». Міністр запевнив, що ФРН хоче зміцнити особливий зв'язок з Ізраїлем на майбутнє.

Глава МЗС Німеччини відвідає в неділю меморіал Голокосту в Єрусалимі і цього ж дня зустрінеться з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном. В понеділок міністр продовжить політичні переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, а також лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом в Рамалі. У фокусі переговорів двосторонні відносини і безпекова ситуація на Близькому Сході. 

Читайте також: Ізраїль визнав, що знищив атомний реактор у Сирії

Як повідомлялося, в питанні врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту Берлін незмінно виступає за вирішення його на основі принципу двох держав. Німецька влада постійно критикує розширення ізраїльських поселень на західному березі річки Йордан, наголошуючи на необхідності поваги до встановлених у 1967 році кордонів. І піддали критиці рішення президента США Дональда Трампа про перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. 

Фото: Die Zeit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-