Скандал навколо Facebook: Індія вимагає пояснень від Cambridge Analytica

Скандал навколо Facebook: Індія вимагає пояснень від Cambridge Analytica

Укрінформ
Індія вимагає від британської аналітичної компанії Cambridge Analytica, яку підозрюють у незаконному отриманні особистих даних 50 мільйонів користувачів Facebook, повідомити, чи використовувала вона особисті дані індійських громадян з метою впливу на виборчий процес у країні.

Про це повідомляє Reuters.

«Справедливість індійської демократії і виборчого процесу є предметом гордості, і будь-яка спроба вплинути на недоторканність виборчого процесу за допомогою сумнівних засобів неприйнятна», — заявили у міністерстві електроніки та інформаційних технологій Індії.

Уряд країни чекатиме відповідь до 31 березня. Якщо Cambridge Analytica не надасть пояснення, буде вжито відповідних заходів, пише агентство.

Зокрема, міністерство пригрозило судовими позовами щодо компаній і приватних осіб, які беруть участь у будь-якому несанкціонованому використанні особистих даних індійських громадян.

Як зазначається, індійське відомство просить Cambridge Analytica відповісти на шість запитань щодо діяльності компанії в країні.

Читайте також: Цукерберга запросили у Конгрес США через скандал навколо Facebook - ЗМІ

Нагадаємо, у 2019 році в Індії пройдуть загальнонаціональні вибори.

Як повідомлялося, скандал вибухнув після того, як стало відомо, що британська компанія по аналізу даних Cambridge Analytica зібрала в 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їх згоди для використання в американській виборчій кампанії. Засновник Facebook Inc. Марк Цукерберг визнав, що компанія «припустилася помилки».

Європейський парламент, Конгрес США та уряд Німеччини також попросили Цукерберга надати пояснення у зв’язку із ситуацією зі зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-