У США сотні тисяч вимагають заборони вільного продажу зброї

У США сотні тисяч вимагають заборони вільного продажу зброї

Укрінформ
Сотні тисяч жителів США взяли участь у масштабній акції «Марш за наше життя» (March For Our Lives), присвяченій забороні на вільний продаж зброї після загибелі 17 осіб у школі в Паркленді.

Про це повідомляє АР.

"Тисячі людей прибули до парку біля школи Marjory Stoneman Douglas в Паркленді, штат Флорида, на мітинг «Марш за наше життя» біля місця, де минулого місяця сталася різанина", - йдеться у повідомленні.

Участь у марші взяли й школярі. Вони вдягнули темно-бордові футболки та скандували гасло "Досить!". Також вони несли плакати з надписом "Чому ваша зброя має більше значення, ніж наші життя?".

Читайте також: США охопили масові протести дітей: школярі прийшли під Білий Дім

За словами організаторів акції, на захід прийшло 20 тисяч осіб.

Як відомо, 14 лютого цього року 19-річний Ніколас Круз відкрив вогонь у старшій школі в місті Паркленд (штат Флорида), з якої був виключений раніше. Він розстріляв 17 учнів та викладачів, а також поранив кілька десятків людей. Круз був озброєний напівавтоматичним карабіном AR-15, який є на озброєнні правоохоронних органів США, та великою кількістю набоїв. Трагедія посилила дискусії щодо введення обмежень для вільного продажу вогнепальної зброї в США.

В середині березня вже проходила схожа демонстрація. Тоді тисячі учнів старших шкіл Сполучених Штатів вийшли на акцію проти вільного продажу зброї в країні, а також ушанування пам'яті 17 загиблих людей під час масової стрілянини минулого місяця в одній зі шкіл Флориди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-