Канада засуджує теракт у Франції і обіцяє боротися із тероризмом

Канада засуджує теракт у Франції і обіцяє боротися із тероризмом

Укрінформ
Разом із міжнародною спільнотою Канада рішуче протистоятиме тероризму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з приводу теракту у Франції.

«Канада підтримує Францію та її народ. Ми продовжуватимемо разом із міжнародними партнерами боротися із тероризмом та працювати над відверненням таких безпідставних й підступних вчинків», - сказав Трюдо.

Він додав, що «рішуче засуджує теракт у Требі». «Люди заслуговують на те, аби почуватися у безпеці під час щоденної клопотів, особливо у таких радісних та звичних місцях, як продуктові магазини», - наголосив глава уряду Канади.

Трюдо також висловив глибокі співчуття родичам та друзям загиблих.

Читайте також: Поліція застрелила терориста, який захопив заручників у Франції

Як повідомлялося, 23 березня озброєний чоловік увірвався до магазину «Super U» у місті Треб на півдні Франції близько 11:00 за місцевим часом з криком «Аллах Акбар» та захопив заручників. Поліції вдалося провести спецоперацію та знешкодити терориста, однак він встиг застрелити двох заручників.

Терорист вимагав звільнення Салаха Абдеслама, що є головним обвинувачуваним у терактах в Парижі 13 листопада 2015 року, в яких загинули 130 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-