Гроші від Каддафі: посередник звинуватив Саркозі у брехні слідству

Гроші від Каддафі: посередник звинуватив Саркозі у брехні слідству

Укрінформ
Лівійський бізнесмен Зіяд Таккедін, який називає себе посередником між Муаммаром Каддафі та Ніколя Саркозі під час переправлення грошей з Лівану до Франції, звинувачує колишнього французького президента у наданні неправдивих свідчень.

Відповідний відеокоментар він надав franceinfo.

«Він був там, і я зустрівся з ним. Я привітався. Він взяв сумку, відклав її в сторону, він не мав наміру перераховувати», - сказав Таккедін, який стверджує, що зустрічався із Саркозі у 2004 році кілька разів.

«Я навіть можу описати апартаменти пана Саркозі в Міністерстві внутрішніх справ», - вказав Таккедін.

Він стверджує, що бачився із Саркозі чотири рази – двічі у Лівії та двічі у Парижі, в будівлі МВС.

За його словами, під час однієї із зустрічей в Лівії із Саркозі був Клод Геан - помічник Саркозі, пізніше очільник його передвиборчого штабу. 

«Можливо, його (Саркозі – ред.) пам'ять дуже коротка, як і у пана Геана... але він трохи має пам'ятати, хто організував його поїздку до Лівії», - сказав Таккедін, називаючи колишнього президента Франції «брехуном».

Як повідомляв Укрінформ, колишньому президенту Франції Саркозі висунули обвинувачення в хабарництві, незаконному фінансуванні його президентської кампанії в 2007 році та приховуванні коштів. 

Читайте також: Саркозі: 24 години переконував, що обвинувачення порожні

Екс-президент Франції – ключовий, але не єдиний фігурант справи щодо фінансування режимом Каддафі його передвиборної кампанії 2007 року. 

Водночас Саркозі відкидає всі обвинувачення, висунуті проти нього, зокрема заперечує отримання грошей від Такккедіна. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-