Кіберзлочини Ірану: США запровадили нові санкції

Кіберзлочини Ірану: США запровадили нові санкції

Укрінформ
Офіс з питань контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти Ірану, які охоплюють десять фізичних осіб та одну установу в цій країні.

Як поінформували в американському Мінфіні, санкції пов'язані з кіберзлочинністю з боку Ірану, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Установа та окремі особи, проти яких сьогодні були запроваджені санкції, були причетними до крадіжки цінної інтелектуальної власності, а також даних з кількох сотень університетів і медіа-компаній Сполучених Штатів та третіх країн з метою отримання фінансової вигоди", - йдеться в поширеній заяві.

У цьому зв'язку наводиться заява заступника міністра фінансів Сігала Манделкера про те, що "Іран причетний до триваючої злочинної кіберкампанії проти Сполучених Штатів та наших союзників. Ми не будемо терпіти крадіжки інтелектуальної власності США або вторгнення в наші науково-дослідні установи та університети".

Читайте також: Україна і Великобританія посилять співпрацю в області кібербезпеки

У Міністерстві фінансів США пообіцяли продовжувати систематичне застосування санкцій для того, щоб "пролити світло" на злочинну практику іранського режиму в кіберпросторі та притягти до відповідальності відповідальних за кібератаки на Сполучені Штати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-